Verslag Paragames Breda 2013

Op 13 oktober 2013 hebben een aantal leden van de Kennemer Invaliden Sportclub – KIS – afgereisd naar Breda voor de ParaGamesBreda!

Maar liefst 17 sporten maken de ParaGamesBreda tot het grootste evenement voor aangepaste sporters in Europa. Helaas heeft de organisatie daarbij niet alles in de hand. Voor het badminton gebeuren is Albert Valentijn namens Badminton Nederland gevraagd om het toernooi te organiseren. Voor de sluitingsdatum van de inschrijvingen heeft Albert Valentijn op eigen houtje besloten om het toernooi terug te brengen naar 1 dag i.p.v. 2 dagen. En juiste op dit allerlaatse moment hebben zich nog ruim 20 mensen ingeschreven. De desastreuse ingreep dus.

Tot half drie in de middag verliep het toernooi rustig. Maar daarna brak de ‘hel’ los. De toernooileiding wilde alle zeilen bijzetten om het toernooi om 17:00 te laten eindigen. Het liep echter anders. Het is ook ondoenlijk als je bekijkt dat sommige spelers deze dag tot wel 12 wedstrijden moesten spelen. Een onmogelijke opgaaf.

Om half acht moesten er nog drie wedstrijden gespeeld worden. Besloten is om de theoretische finale te spelen. Dit op basis van ervaring en speelervaring. De finale werd dus gespeeld tussen Ilse van de Burgwal met Goby Rangananthan tegen Inge & Timo Bakker. Ilse en Goby wonnen deze wedstrijd met 21-10 en 21-17. De wedstrijdleiding heeft echter het mixkoppel welke niet meer hoefde te spelen gehonoreerd met de eerste plaats. Dit koppel heeft in het hele toernooi niet tegen de twee bovenstaande koppels gespeeld. Een rara situatie dus.

Van de KIS zijn tevens Huub Engelen, Erwin Jansen, Philip Dijkman en John Besseling uitgekomen op dit toernooi. Daarvan heeft alleen Philip Dijkman bij de rollers B een vierde plek in de enkel weten te bemachtigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *