Afscheid van unieke vrijwilligers

Maar liefst 46 jaar hebben Jo & Lou de Graaf uit Beverwijk zwemles gegeven aan kinderen met een beperking. Een opzich unieke prestatie voor die Beverwijkse echtpaar. Gezondheidsredenen zijn nu de reden om noodgedwongen een einde te maken aan hun wekelijkse gang naar het Sportfondsenbad in Beverwijk.

De Kennemer Invaliden Sportclub -KIS- verliest hiermee in één klap twee belangrijke pijlers binnen de zwemafdeling. Voor kinderen met een beperking is het uitermate lastig om mee te draaien binnen het regulier zwemonderwijs. Vaak alleen al omdat het zo ontzettend lastig is om het moordende tempo waarmee kinderen nu zwemles krijgen, bij te houden. De KIS bood voor deze kinderen, die dan letterlijk en figuurlijk ‘verzopen’ in het normale zwemonderwijs een uitstekend alternatief. Op eigen tempo en met een mateloze vorm van geduld en energie gaven o.a. Jo en Lou de Graaf kinderen zwemles. Bij meneer Lou begonnen de kinderen aan watergewenning en de eerste beginselen van het zwemmen en juf Jo maakte het af in het grote bad.

Donderdag 27 maart 2014 was het de laatste avond dat Jo en lou te zien waren in het zwembad. Voorzitter Timo Bakker maakte van de gelegenheid gebruik om het echtpaart in het zonnetje te zetten met cadeau’s en bloemen. Tijdens de komende vrijwilligersavond van de KIS zal het echtpaar nogmaals onder het genot van een hapje en drankje bedankt worden voor het feit dat zij het zwemonderwijs voor mindervalide kinderen voor de KIS op de kaart hebben gezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!