Beverwijker Courant 25 februari 2016

Officiële ingebruikname tillift Sportfondsenbad Beverwijk door wethouder Erol

Wethouder Erol en bestuurslid Bakker van de KIS

De Kennemer Invaliden Sportclub heeft door een bijdrage van het Schipholfonds een nieuwe tillift aan kunnen schaffen. Hiermee wordt de toegang tot het bad voor zwemmers met een lichamelijke aanzienlijk gemakkelijker.

De zwembadlift werd afgelopen donderdag, 25 februari, officieel in gebruik genomen door de vereniging. Ter gelegenheid van dit moment overhandigde wethouder Erol het bedieningspaneel aan Timo Bakker.

Zwembadlift
De zwembadlift is een elektromechanisch tilsysteem en wordt gebruikt om personen met een fysieke handicap in en uit het zwembad te tillen. Doordat het systeem verplaatsbaar is, kan het zowel in het diepe als ondiepe bad gebruikt worden. “Het is een uitkomst voor onze leden, die bijvoorbeeld niet goed ter been zijn, aldus Timo Bakker (voorzitter van de KIS). Zwemmers met een lichamelijke beperking krijgen hierdoor makkelijker toegang tot het zwembad.” vervolgt Timo.

Schipholfonds
De aanschaf van de lift is mede tot stand gekomen is door Stichting het Schipholfonds. Deze stichting is opgericht in 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol om de maatschappelijke betrokkenheid bij de omgeving tot uiting te brengen.

Het Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om sportief bewegen te bevorderen. Sportief bewegen brengt mensen bij elkaar en draagt bij aan vitaliteit, gezondheid, integratie en verbroedering. Het bestuur van het Schipholfonds kijkt daarbij vooral naar doel, bereik, inzet vrijwilligers, duurzaamheid, andere sponsoring en zelfwerkzaamheid.

Het Schipholfonds zet zich in voor projecten op het gebied van bewegen voor minder validen. De aanschaf van de tillift is dan ook volledig door het Schipholfonds bekostigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *