Spelregels voor sport in het kort per 1 juli 2020

Premier Rutte heeft in een persconferentie op 24 juni verregaande versoepeling aangekondigd voor o.a. de sport.

Voor de KIS betekent dit in principe goed bericht. Binnen mag weer gesport worden en belangrijk, de 1,5 meter maatregel is daarbij niet van kracht. Ook is de 1,5 meter maatregel niet meer van toepassing bij hulpbehoevenden. Uiteraard respecteren wij de mening van onze vrijwilligers, het is aan hun om te bepalen wat ze willen, maar we gaan de goede kant op.

Voorts is het wachten op groen licht van Revalidatie centrum Heliomare Wijk aan Zee, dat wij weer mogen komen sporten. Maar vooralsnog zitten daar twee maanden tussen.

 

In het kort de spelregels voor het sporten:

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Corona en KIS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *