Corona regels na 15 oktober 2020

info voor sport uren na 15 oktober 2020

Uiteraard realiseren wij ons dat onze doelgroep grotendeels uit kwetsbare mensen bestaat. Doch sport en bewegen is door onze doelgroep uitermate belangrijk. 

Uit informatie van de Rijksoverheid kunnen wij opmaken dat onze sporten door kunnen gaan. 

Bij het badminton wordt de 1,5 meter regel gehanteerd en het zwemmen wordt expliciet genoemd in het rijksdocument. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport) .

Wel hebben wij de vraag naar onze kaderleden (toezichthouders/ trainers / begeleiders etc) uitgezet of zij zich nog ‘happy’ voelen voor de groep. Wij kunnen hen namelijk niet verplichten om op vrijwillige basis onze sport uren te begeleiden. Dus het kan voorkomen dat wij sport uren moeten annuleren wegens gebrek aan toezicht c.q. begeleiding. 

Van belang voor onze leden is dat waarschijnlijk het aantal mensen dat mag zwemmen naar beneden zal worden bijgesteld. In het document van de overheid staat nl. dat ook binnen het water de 1,5 meter maatregel van toepassing is, maar dit is later op de dag al naar het land der fabelen verwezen. De ENVOZ kwam op 14 oktober 2020 om 14:55 uur met een mededeling dat alleen het maximum van 30 personen per bad geldt. En dus niet de 1,5 meter maatregel.  Exploitanten van baden kunnen deze regel aanpassen aan de grootte van hun eigen bad. Zoals ook Revalidatiecentrum Heliomare doet, daar blijft het maximum aantal deelnemers in het bad staan op 15 personen.

Wij vragen uw begrip voor de ontstane situatie, maar ook wij staan wat dit betreft met de rug tegen de muur. 

Desondanks hoopt het bestuur dat degene die kunnen en gaan sporten, hun voldoening hieruit halen en zich houden aan de gestelde regels. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *