Sluiting uren bij onvoldoende kaderleden

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister”]

Onze sportvereniging heeft op dit moment een groot gebrek aan voldoende gekwalificeerd toezicht. 

Wij zijn daarbij gehouden aan de wettelijke bepalingen. Dit houdt in dat een toezichthouder een diploma moet bezitten van het reddend zwemmen + EHBO of Basic Life Support. 

Ook de huidige COVID-19 pandemie + de daartegen gestelde quarantaine maatregelen veroorzaken veel uitval. 

 

 

Toezichthouder bij KIS

Rol van het bestuur

Toezicht is een belangrijke voorwaarde om als sleutelhuurder een zwembad te mogen huren. Hieraan liggen strenge wettelijke maatregelen ten grondslag. In de nieuwe WBTR – wetgeving welke 1 juli 2021 is ingegaan wordt het bestuur extra op de feiten gedrukt zodat zij zich bewust zijn van de verantwoordelijkheden. Gaan zij namelijk die verantwoordelijkheden uit de weg, dan kunnen de bestuursleden hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden met hun gehele privé vermogen. 

 

Welke maatregelen nemen we

https://dekis.nl/uitval/Mocht er met ingang van heden (donderdag 3 februari 2022) een tekort aan toezicht zijn, zullen we een sport uur sluiten. 

Wij houden u hiervan op de hoogte door middel van berichtgeving op onze website. Wij maken daarvoor in het menu een item ‘UITVAL’ en via een bericht op onze faceboek pagina. 

Deze maatregel is niet alleen van toepassing in deze CORONA tijd, maar zal gelden zolang wij niet over voldoende kaderleden beschikken. 

Aanpassing huishoudelijk reglement

De maatregel om een sport uur te kunnen sluiten bij gebrek aan voldoende gekwalificeerd personeel zal ook in het huishoudelijk reglement worden opgenomen onder artikel 53 die zal worden voorgesteld op de ALV van 22 maart 2022. 

Verantwoordelijkheid voor de leden

De leden worden geadviseerd alvorens ze gaan sporten om de website in de gaten te houden. Dat is de snelste en makkelijkste manier van communicatie.  Wij hebben daarvoor een aparte pagina in het leven geroepen die u direct in het menu kunt terug vinden. 

 

Zelf kaderlid worden of kent u iemand die daar geknipt voor is?

Onze vereniging draait al sinds de oprichting in 1956 uitsluitend op vrijwilligers. De toenemende wettelijke maatregelen vragen tegenwoordig wel enige professionele kwaliteit, maar dat maakt het werk van onze vrijwilligers ook interessant. 

Wij hebben op dit moment vacatures open staan. Wilt u weten welke? Kijk dan op deze pagina.

https://dekis.nl/vrijwilliger-worden-gehandicaptensport/

Dank voor uw begrip en blijf gezond!