Redactie en kopie aanleveren volgende nieuwsbrief: pr@dekis.nl
LOGO_nieuwsbrief_KIS

Jaargang 2021 nummer 1

Corona woekert voort...

Zeker tot ten minste 9 februari 2021 geen sport

Persconferentie-van-het-kabinet-rondom-corona-Foto-ANP
We hebben het zien aankomen. In persconferentie van 12 januari 2021 gaf minister president Mark Rutte zonder omwegen aan, dat Nederland zeker tot ten minste 9 februari 2021 in een lock down zou verkeren. Uiteraard begrijpen wij dit, als kwetsbare groep, als geen ander.
Eerst moet de samenleving weer veilig zijn om te kunnen sporten. Zoals wij in nieuwsbrief #12 van 2020 hebben medegedeeld, hebben wij nog geen contributienota's verstuurd.
Als bestuur zijn wij verheugd te zien dat in deze coronatijd veel leden ervoor hebben gekozen om gewoon lid te blijven van onze vereniging en ons te blijven steunen, ondanks het feit dat sporten nu onmogelijk is geworden. Hiervoor onze hartelijke dank! Het gaat ons echt aan het hart om te moeten toezien dat wij op dit moment niet kunnen sporten.

In december 2020 hebben wij van het Sportfondsenbad een tweetal maanden huur retour ontvangen als compensatie voor het niet kunnen zwemmen. Revalidatiecentrum Heliomare heeft een aantal maanden niet rekening gebracht. Dit surplus heeft het bestuur ruimte gegeven om een corona voorziening in het leven te roepen voor 2021.

Vooralsnog betalen wij over de eerste maanden van het nieuwe jaar wel het grootste gedeelte van de huur gewoon door. Dat dienen wij op één of andere manier toch wel te financieren.
Met bovenstaande gevormde voorziening wordt de vereniging de mogelijkheid geboden om deze vaste lasten op te kunnen vangen.
Daarnaast is het zo dat mochten de huidige beperkingen verminderd worden, het voor ons als vereniging nog de vraag blijft wanneer Revalidatiecentrum Heliomare de huurlocaties weer vrijgeven. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte middels onze nieuwsbrieven. U zult in de loop van 2021 een (lagere) contibutienota ontvangen zodat wij de continuïteit en vaste lasten kunnen blijven waarborgen.

Blijf bewegen, ook in corona tijd

En wij gaan u daarbij een handje helpen!

debeweegcirkel_KIS
Het kenniscentrum sport heeft een bewegingscirkel gemaakt om mensen te motiveren om te blijven bewegen. Voor mensen met een beperking is het uitermate belangrijk dat wij blijven bewegen ondanks het feit dat de KIS op dit moment geen sport aan kan bieden. Wij hebben de aanbevelingen van het kenniscentrum Sport overgenomen op onze website. Daar kunt u de 5 stappenplannen doornemen om tot een actiever leven te komen en meer te bewegen. Dit item is ook als vast onderdeel opgenomen in ons website menu. U vindt onder het kopje 'Volwassenen' de knop naar 'Bewegen in coronatijd'. Maar u kunt uiteraard ook HIER klikken.

Collectanten gezocht

logo Fonds Gehandicaptensport & KIS
4 tot en met 10 april 2021 zal er weer gecollecteerd worden voor het fonds Gehandicaptensport. Heeft u een uurtje over om te collecteren? Laat het ons weten via onze website.

Geen zin om langs de deuren te gaan?

Maak dan een digitale collectebus aan!

In vier stappen heb je een digitale collectebus aangemaakt om via je eigen social media te collecteren voor het fonds Gehandicaptensport. Bij het aanmaken van deze digitale collectebus geef je aan dat een deel van de opbrengst naar de KIS moet gaan. Hoe makkelijk kun je collecteren. Je hoeft de deur niet meer uit! Bekijk hier de info.

Algemene ledenvergadering 2021

Ook dit jaar zal weer een digitale algemene ledenvergadering zijn. U ontvangt t.z.t. een link om in te kunnen loggen om in de week voorafgaand de geplande vergadering de stukken te bekijken en het stemformulier. De vergadering is gepland op dinsdag 30 maart 2021. Dat zal dan tevens de laatste dag zijn dat u kunt stemmen. U ontvangt in februari een uitnodiging en verdere info over deze vergadering. Heeft u al zaken voor de algemene vergadering, laat het ons weten. Neem daarvoor contact op met het secretariaat.

Uit de oude doos

Dit keer een krantenartikel van 31 oktober 1966. In dit artikel wordt verslag gemaakt van een aktie van Harrie Vooren. Hij springt in de bres voor de KIS. Hele artikel lezen? klik hier.

HistorischekrantKIS37
facebook twitter 
MailPoet