De beweegcirkel

Stap 1

Stap 1: Wat doe jij op een dag?

De eerste stap van de Beweegcirkel draait om het in kaart brengen wat iemand dagelijks gemiddeld al doet aan beweging. Inzicht in huidig beweeggedrag is belangrijk, om van daaruit te kijken of iemand extra beweegmomenten kan gebruiken en welke invulling daar goed bij aansluit.

Samen vul je met een gezinslid of partner in wanneer en hoeveel je beweegt in de ochtend, middag en avond. Zo vormt zich een totaalbeeld van alle beweging gedurende de dag. Voor veel mensen is het namelijk lastig om in één keer naar de hele dag als geheel te kijken. 

Beschrijf een gemiddelde dag

Vindt je het lastig om dit gedeelte in te vullen? Dan kan het helpen om jouw  gemiddelde dag te beschrijven.  Uit die beweegmomenten kun je dan de beweegmomenten  filteren. Alle vormen van beweging tellen mee, dus ook het huis schoonmaken, spelen met de kinderen, de hond uitlaten en een uurtje zweten in de sportschool. 

Is deze stap afgerond? Dan kijk je naar de momenten op een dag waarin je wellicht méér kan bewegen. Is dat de ochtend? Of misschien wel de middag? 

 

 

Klaar? ga naar stap 2


Stap 2

De beweegcirkel kun je downloaden als PDF en zelf invullen. Klik daarvoor in het rechter veld op download beweegcirkel. 


Download de beweegcirkel

Heb je moeite om je beweegmomenten te filteren?

Heb je een beschrijving gemaakt van je dag, en toch moeite om je beweegmomenten hieruit te filteren? Kun je deze beschrijving ook aan ons voorleggen, wij zorgen ervoor dat je een overzicht retour krijgt in je mailbox. Deze service geldt alleen voor leden van KIS.