De beweegcirkel

Stap 4

Stap 4: Ga ervoor!

Na het maken van plannen is het tijd om aan de slag te gaan! Maar meer bewegen, en dus gedrag veranderen, gaat helaas niet altijd zonder tegenslagen en moeilijke momenten. In stap 4 kunnen we samen achterhalen wat voor iemand moeilijke momenten zijn. Is dat ‘s avonds op de bank? Of in het weekend? Het (h)erkennen van moeilijke momenten helpt om ermee om te gaan en er een oplossing voor te bedenken. 

Ga in gesprek over deze momenten en bespreek wat je kunt doen om deze lastige momenten te overwinnen en toch te gaan bewegen. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om ‘s avonds nog te bewegen? Stel dan voor om samen met een vriend te gaan. Dit helpt om het moeilijke moment te overwinnen. 

Belonen na behalen van de doelen

Ook in stap 4 kun je een plan maken om het bewegen vol te blijven houden, ondanks de onvermijdelijke moeilijke momenten. Je kunt je bijvoorbeeld zelf stimuleren. Beoordeel zelf wat je je zelf gunt als beloning na al deze inspanning. De beloning kan allerlei aard zijn, van een lekker toetje tot een filmpje streamen. Leg daarbij de beloningslat niet te hoog. Betere meerdere kleine beloningen dan je een grote beloning ten doel stellen. Kleinere beloningen leidt tot een positieve ervaring en meer energie om het bewegen vol te houden. 

Klaar? ga naar stap 5


Stap 5

De beweegcirkel kun je downloaden als PDF en zelf invullen. Klik daarvoor in het rechter veld op download beweegcirkel. 


Download de beweegcirkel