ULB facturen bij Sportvereniging KIS

Bent u leverancier van de KIS? Dan kunt u uw facturen als UBL bestand toezenden.

UBL (Universal Business Language) is een standaard formaat voor elektronisch factureren. Het is een XML bestand die speciaal is uitgedacht voor facturen.

Een UBL factuur maakt het mogelijk om factuurdata van boekhoudpakket A naar boekhoudpakket B te sturen. De UBL factuur kan direct ingelezen worden, zónder handmatige invoering. Het is dus géén PDF bestand.

Met een UBL factuur kunnen maker en ontvanger met elkaar communiceren zonder dat ze elkaar hoeven te kennen. Zo is het mogelijk om e-facturen te sturen naar KvK- en OIN nummers.

Kunt u nog geen UBL facturen maken, maar wel PDF. Dan kunt u een account nemen bij een account gekoppeld welke gekoppeld is aan het ‘Peppol netwerk’.

Voordelen UBL factuur


Het verzenden van een UBL factuur heeft een aantal voordelen:

  • 100% herkenning – de factuurdata wordt automatisch en zeer accuraat herkend.
  • 0% kans op fouten – ‘human errors’ behoren tot het verleden.
  • Geen termijn voor het inboeken – de UBL factuur belandt direct in de boekhouding van de ontvanger.
  • Snellere betaling – facturen worden gemiddeld 16 dagen sneller betaald.
  • Minder mankracht vereist – door de automatische herkenning en verwerking is minder mankracht nodig.
  • Met nadruk meer efficiency – werken met UBL facturen is sneller en goedkoper.
  • Minder kosten – je verliest geen kostbare tijd meer (en tijd = geld) aan het handmatig opstellen en verwerken van facturen.

Hoe gaat dit in de praktijk?


Het handmatige factuurverwerkingsproces valt weg. Denk aan downloaden, inloggen en uploaden in het boekhoudpakket. De factuur hoeft niet gescand of doorgestuurd te worden naar de accountant.

Doordat de UBL factuur direct klaar staat als boekingsvoorstel, zijn bedrijven sneller geneigd om te betalen. Zelfs als de ontvanger pas na 3 dagen zijn boekhoudpakket opent, is de betaling nog altijd sneller dan wat nu gebruikelijk is.

Daarnaast hebben verzender en ontvanger beide realtime inzicht in de administratie. Dit wordt namelijk niet meer vertraagd door late betalingen, waar nu nog gemiddeld 16 dagen nodig zijn voor het handmatig inboeken van een factuur.

Tot slot weet de ontvanger dat de factuur foutloos is. De UBL factuur wordt namelijk automatisch ingelezen, waardoor geen tikfouten en spookfacturen mogelijk zijn. De verzender wordt door de ontvanger automatisch herkend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!