Zwemmen met handicap in Sportfondsenbad Beverwijk

Zwemmen met handicap in Sportfondsenbad

Elke donderdagavond van 19.00 – 20.00 uur kunnen mensen met een handicap of beperking zwemmen in het Sportfondsenbad te Beverwijk. Dat uur wordt al sinds 1965 door Sportvereniging KIS gebruikt om mensen met een beperking de gelegenheid te geven om te komen zwemmen.

Langs de kant wordt door ruim 10 kaderleden toezicht gehouden op onze zwemmers. We hebben de beschikking over een eigen badlift (geschonken door het Schipholfonds), welke gebruikt kan worden in zowel het instructiebad als het 50 – meter bad.

U kunt alleen zwemmen met een abonnement. Uiteraard kunt u een keer komen zwemmen om te bekijken of het wat voor u is.

Voor mensen met een beperking is bewegen in de meeste gevallen nogal een ‘dingetje’, zoals ze tegenwoordig zeggen. Dat had de KIS al door in 1956. Toen is onze vereniging opgericht en dat het Sportfondsenbad in Beverwijk open ging, was de KIS er als de ‘kippen’ bij om daar een eigen zwem uur te realiseren.

U begrijpt het al! De KIS heeft ruime expertise met gehandicaptensport en zwem uren. En zoals een moeder van één van onze pupillen laatst vertelde; “De KIS is echt een warm bad! Geen ophef over de beperking van mijn zoon, geen kwade gezichten, gewoon super hier! Heel blij met jullie! “